tisdag 31 januari 2012

Svar på frågestunden

Hur många år/månader skiljer det på Joppe och Molle
Det skiljer 1 år och 8 månader.

Jag undrar om ni upplever åldersskillnaden på barnen som bra?
Vi är mycket nöjda över att åldersskillnaden inte är så stor mellan Joppe och Molle. Joppe är född 2010 och Molle 2011 så det kommer bara skilja ett år på dem då de går i skolan o.s.v. Jag tror och hoppas att åldersskillnaden kommer att medföra att de kommer kunna leka mycket med varandra och ha kul tillsammans.

Har ni planer på att skaffa ett barn till eller känner ni er nöjda med två?
Just nu känner vi oss väldigt nöjda med två barn, men jag skulle inte bli förvånad om vi får ett barn till lite längre fram.

♥ Var har ni köpt ert köksbord och stolar?
Både bordet och stolarna är köpta på EM och vi är jättenöjda med dem.

Var är kronlyktorna köpta?
Jag har 3 stycken vita kronlyktor och en svart. Samtliga är köpta i Haga på Haga Hem.

Vilket märke är det på Molles och Joppes fondtapet?
Molles tapet kommer från Decofun - Kids @ Home
Joppes tapet kommer från Kompistapeter

♥ Var finns Molles tapet att köpa?
Molles tapet är köpt på Träff Golv Och Färg här i Skara

♥ Hur kommer det sig att du bestämde dig för att bli förskollärare? Fanns det några andra alternativ?
Redan sedan jag var 7 år har mitt drömyrke varit lärare. År 2005 började jag därför att läsa till "Lärare i tidiga åldrar" vid Högskolan i Skövde. Det fanns inga andra alternativ, jag var så säker på vad jag ville.

♥ Vilka är dina fem favoritbloggar och varför?
Jag läser väldigt många bloggar och har därmed ganska många favoritbloggar. Därför har jag väldigt svårt att bara välja fem stycken. Men en blogg som jag tycker alla ska läsa är Jannies blogg. Den är helt underbar och jag blir alltid så glad när jag läser den. Sen så har jag både vänner och bekanta som har bloggar som är mina favoriter, men antingen är de lösenordsskyddade eller så är "hemliga". Men som sagt så har jag för många favoriter för att endast kunna peka ut 5 st.

♥ Tänker du mycket på att matcha dina barns kläder? Är det något som är viktigt?
När det kommer till att matcha mina barns kläder så tycker jag det är kul att mina barn har liknande kläder på sig ibland. Joppe och Molle har en del kläder i samma modell/färg men inte många. Däremot gillar jag att matcha ex. Joppes kläder så att allt passar ihop färgmässigt. Strumporna ska alltid matcha :)
♥ Vad skulle dom hetat om dom blev tjejer?
När jag väntade Joppe visste vi inte om det var en kille eller tjej, vi kollade nämligen inte könet då. Men om Joppe hade varit en tjej så skulle namnet blivit Meja.

♥ Ska Joppe opereras i Skövde? När är det dags för operation?
Joppe ska göra sin operation i Göteborg på Drottning Silvias Barnsjukhus. Operationen kommer att ske i mars.

♥ Hur länge har du och din sambo varit tillsammans? Är ni förlovade? Gifta?
Jag och Jonas började träffas i februari 2008, men dagen då det blev vi är 30 april 2008. Vi är varken förlovade eller gifta...än.

♥ Hur känns det att ha så många läsare? Och hur många sidvisningar har du på en dag?
Jag har inte så jättemånga läsare och sidvisningarna varierar väldigt. Jag har betydligt fler läsare söndag-torsdag då det brukar vara ca 1500 st. På fredagar och lördagar är det runt 1000 st. Det känns i alla fall kul att ni läser min blogg, även fast jag inte vet vilka ni är :)

♥ Hur kommer det sig att ni valde just namnen Joppe och Molle?
När jag var gravid med Joppe satt jag och Jonas ofta och pratade om namn. Jag hade hur många förslag som helst, men Jonas hade bara ett och det var Joppe. Jonas var bestämd och sa "blir det en pojk så ska han heta Joppe". Jag kan erkänna att jag inte alls gillade hans namnval och jag försökte hela tiden komma på andra namn med förhoppning om att han skulle ändra sig, men det var lönlöst. Den 16 mars 2010 fick vi en pojke och det var verkligen en Joppe som kom till världen den dagen. Jag är oerhört glad över att vi valde namnet Joppe, för han är verkligen en Joppe. När jag väntade Molle så visste vi att det var en pojk (ingen tvekan, snoppen stod rakt upp på UL-bilden). Men oj så svårt det var att komma på ett namn. Vi var enade om att vi ville ha ett namn som passade ihop med Joppes namn, typ ett smeknamn eftersom Joppe är lite av ett smeknamn. När Molle föddes tyckte vi att han passade att heta Molle, men vi var inte helt säkra därför väntade vi några dagar med att gå ut med hans namn. Men jag är glad över att vi valde Molle för det passar honom jättebra.

♥ Hur stort bor ni? Alltså i kvm och hur många rum?
Vi bor i 5 rum och kök fördelat på 125 kvm.

♥ Hur har det gått med Joppes matvägran?
Tro det eller ej men Joppe äter faktiskt jättebra nu. Han äter i och för sig inga jättestora portioner. Men han äter och det är huvudsaken. Ibland kan han till och med chocka oss och vilja ha en portion till. Så nu går det inga dagar utan mat, vilket känns helt underbart.

Hur länge har du tänkt amma Molle?
Jag har tänkt amma Molle i 6 månader, men det är svårt att säga hur det kommer att bli. Men tanken är 6 månader. Med Joppe hade jag också planerat att amma i 6 månader men när han var 5 månader totalvägrade han att bli ammad.

♥ Vilken är den största förändringen, enligt dig själv att bli tvåbarnsmamma? Vad kom som en överraskning?
Det som kom som en överraskning med att vara tvåbarnsmamma var helt klart situationen med Joppe. Jag förstod innan att Joppe säkerligen skulle kräva mer uppmärksamhet, men jag kunde aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig hur mycket uppmärksamhet han behövde. De första veckorna kände jag mig riktigt otillräcklig och jag hade ofta dåligt samvete. Dåligt samvete över att inte kunna ge Joppe den tid och uppmärksamhet han behövde, dåligt samvete över att Molle inte fick den närhet han säkerligen ville ha. När Joppe var liten hade jag bara honom att tänka på, när jag matade honom kunde han varje gång få somna på mitt bröst och ligga där tills han vaknade. Vi hade ingen stress och inget som kom emellan. Men med Molle är det annorlunda, när han har ätit klart får han rapa lite snabbt och sedan får jag lägga honom ner eftersom Joppe behöver mig också. Den största förändringen är nog att man måste ha mer rutin på vardagen. Exempelvis så brukar jag försöka se till att inte ammningen av Molle och Joppes mattider krockar och när vi ska gå ut och gå med vagnen så har jag rutin på hur det ska gå till för att båda barnen ska vara nöjda. Man får försöka pussla ihop vardagen på ett annat sätt när man har två barn. Men det är helt klart värt det!

♥ Hur länge har du tänkt vara mammaledig nu? Ska Jonas vara hemma något?
Jag ska vara mammaledig hela året ut. Sen vet jag inte riktigt hur jag ska göra, men jag har planer på att Molle ska börja på förskolan någon gång mellan januari-mars. Jonas kommer inte vara hemma något. Han har eget företag och har därför svårt att vara pappaledig en längre period.

7 kommentarer:

  1. Åh så roligt att läsa svaren. Funderar själv på när det är dags för en liten tvåa, roligt att höra hur du upplever det =)
    kram.

    SvaraRadera
  2. Sv; Här hittade jag dom: http://www.hattenforlag.se/index.asp?mainId=104&prodcat=&label=&id=154

    SvaraRadera
  3. Men oj, va många läsare du har! Va kul!

    SvaraRadera
  4. Din åkpåse är ju som en overall mera. Så den är ju lika tjock som dun overallen jag klickat hem. Undra hur länge det behövs att klä dem så varmt? Hur länge tror du Molle behöver ha sin åkpåse/overall? Har du något täcke, filt eller så över honom också? Jag tänkte ju såhär. Har jag en tjockare overall- den jag köpt. Så måste jag inte ha tjockt täcke eller åkpåse. Räcker kanske med en filt. Men om jag har en fleece overall så måste jag ju ha något tjockt över. Annars blir det enligt mej för kallt. Och liggdelen är ju ganska så liten så vet inte hur det går med en åkpåse i den. Har inte testat för jag har inte köpt en liggdel ännu. Men samtidigt kan ju vädret slå om snabbt. Så man helt plötsligt har vårjacka på sig typ. Det vet man ju aldrig. Så det är nog bara för min del att chansa. Det känns både bra med dun overall och samtidigt kanske lite onödigt. Då risken är att den kasnke inte behövs användas så länge. Men det dröjer nog tills det blir dags för vårjacka. Tror du inte det? Hur hade du gjort med overall? Haft en fleece eller tjockare overall?

    SvaraRadera
  5. Ja det är så jobbigt när morgonen blir sånn, känns som om hela dagen är lite förstörd. Ska försöka få tag på fröken strax igen och kolla o hur d går nu... Ringde förut men då hade dem gympa.

    Ska försöka ta lite kort på hemmet i helgen det är ju så mörkt när vi kommer hem på kvällarna så bilderna blir inte så bra då. Men påminn mej gärna om jag glömmer d i helgen =)

    SvaraRadera
  6. Kul att läsa svaren på din frågestund!

    SvaraRadera
  7. Men åååååå gulle gulle gulle du!!!
    Nu höll jag på att börja grina en skvätt...
    Tusen tack underbara fanatstiska du för de orden.
    Jag blir alldeles rörd!
    O hur tråkigt det än låter att svara så,så vet du att jag tycker
    PRECIS detsamma om dig o din blogg.
    Är SÅ galet glad över att vi "hittat" varandra.
    Men det är fasiken inte ok att ni bor så långt bort!
    Stalker varning.Igen...
    Tack snälla du!Än en gång.Du är enastående!
    KRAMKALAS tills du börjar bli orolig... ; )

    SvaraRadera