fredag 8 juni 2012

En annorlunda torsdag

Igår vid 07:30 åkte hela lilla familjen mot Göteborg och Drottning Silvias Barnsjuk hus för återbesök. Det hade då gått en vecka sedan vi var där senast och Joppe opererades. När vi kom dit kom samma sköterska som vi hade senast och tog emot oss. Men hon skulle sedan gå vidare och vara på uppvaket så vi fick en annan gullig sköterska istället. Joppe fick höga doser av smärtlindring innan vi åkte till Göteborg och på plats fick han även lugnande för att han inte skulle få ont när de skulle undersöka honom. Det lugnande han fick skulle även medföra att han inte skulle komma ihåg något av undersökningen.

När det lugnande började värka fick vi gå in i ett litet duschrum där Joppe skulle bada i en balja för att allt bandage skulle lösas upp. Joppe började nu bli lite lullig men absolut inte lugn. Joppe var väldigt lugn innan han fick det lugnande, men när det började värka blev det en motsatt effekt istället. Joppe ville därmed absolut inte bada, han gallskrek och när Jonas väl fick i honom i badet ville han upp hela tiden. Till slut lugnade han ner sig lite och istället satt han och log jättestort och sa hela tiden "Mamma arg, pappa arg". Både jag och Jonas och sköterskan kunde inte hålla oss för skratt, för vi var verkligen inte arga på honom och det var roligt att se honom lite lullig och glad. Joppe lyckades skvätta ner precis hela duschrummet och sköterskan och Jonas blev ordentligt blöta de med. Jonas hade dagen till ära klätt sig i ljusbeiga chinos, vilket i efterhand inte var så lämpligt med tanke på att vatten syns rätt bra på dem. Så Jonas gick runt med vattenfläckar en bra stund, men som tur var hamnade det mesta vattnet längre ner på byxorna så det blev ingen "undra-om-han-kissat-på-sig-fläckar" i alla fall.

När sköterskan tyckte att Joppe hade badat färdigt var det dags att gå till undersökningsrummet för att ta bort bandaget ordentligt samt undersöka. Joppe tyckte dock inte att han hade badat färdigt och det blev en hel del skrik igen. Väl i undersökningsrummet var det inte roligt. Joppe hade jätteont under undersökningen och bandaget fick de knappt inte bort. Sköterskan försökte locka med godisklubbor, men Joppe var alldeles för ledsen och hade för ont för att vilja ha. Jag och Jonas fick hålla fast honom medan sköterskorna undersökte och tog bort bandage.  Det kändes riktigt jobbigt att hålla fast honom när han hade så ont, det gjorde riktigt ont i mitt hjärta. Det tog lång tid eftersom de inte fick bort det understa bandaget. När de väl var klara var Joppe helt slut, hade ont och skakade, stackars liten. Han ville direkt till min famn och jag tror aldrig någonsin att jag fått en så hård kram av honom.

Fortsättning följer...

Joppe har fått lugnande och spelar på Ipaden i väntan på att få bada

Jag och Molle i väntrummet

2 kommentarer: