torsdag 4 april 2013

Molles första inskolningsdagar

I tisdags var det Molles första inskolningsdag på förskolan. Jag och Molle traskade iväg till förskolan och som vanligt var han snabb in på avdelningen utan att hinna ta av ytterkläderna. Molle har alltid uppskattat att gå och lämna och hämta Joppe på förskolan. Han vill direkt ur vagnen när vi närmar oss och vill börja leka direkt. Det känns mycket lättare och smidigare att skola in andra barnet, särskilt med tanke på att Joppe går på förskolan och att Molle då är van vid både lokalen, barnen och pedagogerna. Det blir inte lika mycket nytt och det blir ingen konstig situation/miljö för Molle. Den senaste tiden har Molle varit både lite arg och ledsen över att han inte har fått stanna kvar och leka när vi lämnat Joppe och därför har jag känt mig ganska lugn inför inskolningen. 

I tisdags var jag och Molle på förskolan mellan 9:15-12:15. Molle fick då vara med på både lek, samling, fruktstund, utelek på gården samt lunch. Det fungerade jättebra och jag försökte hålla mig undan lite då och då medan han gick och kikade runt. Ibland kollade han efter mig och ropade mamma, men han var inte ledsen. Lunchen ratade han direkt, att äta mat är inte Molles favoritsyssla direkt. Om det inte serveras pastaskruvar eller pommes från McDonalds. En jättebra första inskolningsdag!

I onsdags fick vi ställa in inskolningen men idag var det dags igen. Jag och Molle var där redan 07:45, lagom till frukosten. Frukost ville inte Molle ha, han ville leka. Idag körde vi en liten längre dag och Molle gick från 07:45-13:45. Efter lek, samling och fruktstund gick vi ut och då passade jag på att gå hem medan Molle lekte vidare. Jag sa hej då och Molle blev tack och lov inte ledsen. Jag ringde efter lunchen för att fråga hur det hade gått och det hade gått jättebra då. Han hade lekt ute och även ätit lite lunch. Soppan ratade han men tekaka med smör och ost smakade desto bättre. När klockan var efter 13:30 ringde de från förskolan och sa att Molle hade vaknat och att jag kunde komma och hämta honom. Mollisen hade varit så duktig och somnat på typ 5 minuter i vagnen och sovit i 1,5 timma. Han var inte ledsen när han vaknade och när jag kom satt han sött i sin frökens knä. Duktiga lilla Molle ♥ När vi skulle gå hem protesterade han och hade nog gärna stannat kvar och lekt lite till. Det känns så skönt att de här två inskolningsdagarna har gått så bra. 


Molle på väg till sin första dag på förskolan

2 kommentarer:

  1. Så skönt att det går bra =)! Han har nog mycket gratis eftersom han känner igen miljön! Perfekt ju!

    SvaraRadera
  2. Han klarr ju det där galant den lilla godingen! :)

    SvaraRadera