tisdag 2 juli 2013

Långsammaste dagen

Här har vi haft en seg och låååångsam tisdag. Molle vaknade tidigt i morse, vägrade prata med små bokstäver, väckte givetvis Joppe och sen har det varit många långa timmar. Joppe kom ut från sitt rum och orkade knappt öppna ögonen i morse, "Åh nej mamma, Månne väckte Joppe". Mungiporna hängde nästan nere vid fötterna och han kröp upp sur i soffan. Joppe somnade inte förrän sent igår, efter klockan 22, så att gå upp halv sju var lite väl tidigt för Joppe. 

Förmiddagen gick ändå ganska snabbt (eller åtminstone som vanligt). Vi åt frukost tillsammans, kikade på en film och gick ut på promenad. Molle som var helt slut somnade givetvis i vagnen. Jag och Joppe kunde då i lugn och ro fixa med lunch och dukning. Men eftermiddagen går nog till historian som den långsammaste dagen. Molle ville bli buren precis hela tiden och Joppe ville absolut inte leka med Molle. Detta resulterade i en sur Joppe och en gnällig och klängig Molle. När Jonas kom hem vid 16 kände jag bara för att gå och lägga mig. Men hemmet behövde städas och middag lagas, ingen ro och vila här inte. Jag började städa men sen var Jonas snäll och tog över. 

Som vanligt på tisdagar är Jonas på golfträning på kvällen. Jag och barnen tog det mest lugnt, lekte och myste i soffan. Molle var riktigt trött och gick och hämtade sin pyjamas som han ville ha hjälp att få på. Sedan gick han direkt in och la sig i sin säng och ville ha välling och sova. Han somnade direkt efter vällingen och Joppe somnade en timma senare. Vid 20:00 kunde jag alltså mysa ner mig i soffan med choklad och bara småkika på tv, det var någon vecka sedan det hände. Så skönt! 

Bilderna nedan är från midsommarhelgen i Fjällbacka:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar