tisdag 12 april 2011

Cupcakes

Jag har fått frågan flera gånger vilket recept jag använder mej av när jag gör cupcakes. Så det är verkligen på tiden att jag svarar på det. Jag använder mej av Leilas recept:
Ingredienser
Grundrecept:

100 g smör
st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
tsk vaniljsocker (tar alltid lite extra)
dl ekologisk mjölk 3%
st citron, skalet (kan uteslutas)
dl vetemjöl
tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här

1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
8. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Creame Cheese Frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker (tar 3-4 dl)
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
1 msk färskpressad citron (brukar jag ej ta)
Några droppar karamellfärg

Gör så här

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor

1 kommentar:

  1. Tack för tipset sötis!
    Jag måste ju styra upp någon bakning till lilleman ettårskalas så småningom...O jag är en katastof på bakning.Men jag måste ju försöka iaf!stor kram

    SvaraRadera