söndag 18 september 2011

Silviakaka

Recept på begäran, varsågod Cicci :)

Silviakaka

Kaka4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
2 dl Vatten

Glasyr
100g Smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 Äggula
Kokosflingor

Gör så här
1. Kaka: Vispa ägg och socker fluffigt
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll i vattnet och rör smeten slät.
Häll smeten i en bakplåtspapperklädd ugnsplåt.
Grädda i 175°c, 25-30 min.
Låt kakan svalna och börja sedan på glasyren.

2. Glasyr: I en kastrull, smält smöret tillsammans med
sockret samt vaniljsockret. Vispa försiktigt ned äggulan
bred genast ut den ljumna glasyren över kakan.
Avsluta med att strö över rikligt med kokos.

1 kommentar: