måndag 20 februari 2012

Borsta tänderna

Joppe fick sin första tand när han var 4 månader och då började vi att borste den lilla tanden och sen dess har det ploppat upp en hel del tänder i den lilla munnen. Tandborstningen var till en början både lätt och rolig och Joppe tyckte om att borsta tänderna. När han blev 1,5 år började vi få problem med tandborstningen. Joppe vägrade att öppna munnen och gallskrek varje gång han såg tandborsten. Jag och Jonas testade alla tänkbara tillvägagångsätt för att få tandborstningen bra igen. Joppe fick stå vid en spegel så han såg, vi sjöng och stojade och så vidare. Men icke! Så det fick bli skrik varje morgon och kväll, för borsta måste man ju göra. Men för cirka 2 månader sedan fick vi en vändning. Helt plötsligt öppnade Joppe munnen och tandborstningen gick smidigt.

Numera när vi säger att vi ska borsta tänderna går Joppe in på toaletten och drar fram sin lilla pall till handfatet och väntar på att vi ska komma. Vi får borsta på honom och efteråt får han stå och borsta själv, han är helnöjd och vi är så glada över att tandborstningen går bra.

En morgontrött Joppe borstar tänderna

4 kommentarer:

  1. Va skönt att höra att det vände. Hoppas det gäller för Charlie också, då det är riktiga skrikfesten när vi ska borsta tänderna. Känns så himla tråkigt att det ska behöva va så...men nu fick jag lite hopp att det är en övergående fas bara :) ha en bra kväll!

    SvaraRadera
  2. Va söt han är. Max har också haft perioder när han absolut inte vill borsta. Rådet vi har fått är att bara fortsätta hur mycket de än protesterar för de ska lära sig att tandborstning kan man aldrig välja bort. Däremot sa tandläkaren att man inte alltid behöver borsta lika noga. Utan de dagar när det är mycket skrik och tjafs så är det bättre att borsta lite än inget alls men sen när det kommer dagar då de gapar riktigt bra så kan man borsta mer ordentligt!

    SvaraRadera
  3. sötaste killen! och tepe borstarna ska det vara. de allra bästa!

    SvaraRadera