tisdag 12 mars 2013

Lillebror är boven

Det var en glad Joppe som kom springandes till mig vid hämtningen på förskolan idag. Jag fick till och med en bamsekram direkt av honom, vilket han inte allt för ofta bjuder på vid hämtning. Det värmer verkligen hjärtat på mig. Skönt att för en gång skull inte behöva springa och jaga honom för att få med honom hem. 

Jag och barnen har haft en ganska lugn eftermiddag. Jag hade först tänkt att vi skulle vara ute och leka men det blåste så kallt så vi valde att gå in istället. Barnen har som vanligt rivit ner allt i sina rum, kastat ner leksaker från trappan och busat med varandra. Det är jättekul att de leker tillsammans numera men tyvärr bidrar det ofta till att Molle triggar igång Joppe. Det är alltså lillebror som är boven i det hela. Molle gillar att kasta saker och Joppe som aldrig annars har kastat och vet att det är fel, har också börjat härma Molle med att kasta. Direkt när jag lämnar rummet de är i så börjar de kasta. Joppe slutar direkt när jag kommer in igen och jag ser på honom att han vet att han har gjort fel för han börjar genast att plocka upp det som han har kastat. Men den där lille Molle, han matar på kasten fast jag har kommit in i rummet. Ordet "nej", "fel" och "sluta" förstår han, men inte när det kommer till att kasta. 

Jag har även hunnit med en spontan fika på stan med Maja. Maja skickade ett sms och frågade om jag hade lust att ta en kvällsfika, jag svarade ja snabbt, jag tackar aldrig nej till att fika. Fem minuter senare hämtade hon upp mig här hemma. Härligt att ses och lite extra härligt när det blir helt spontant. Gott fika, mycket prat och barnfritt. 

Syskonkärlek - Molle endast fem dagar gammal

2 kommentarer:

 1. Visst att Molle är liten på bilderna - men söööötis Joppe då! Hade nästan glömt hur liten han var där :)

  SvaraRadera
 2. Naw, nej det är inte lätt de där när den lille gör sådant som får de större att härma, trots att dom vet att det är fel. Men det ger sej till slut :)

  Mysigt med fika!

  svar, ja avokado bidrar till lite krämighet och sötma i glassen, såå gott! Men har märkt att min mage inte tål avokado, får riktiga smärtor. :(

  kramar

  SvaraRadera