fredag 15 mars 2013

Mollipect

Härliga fredag! du är så välkommen! Den här fredagen började med mer och bättre sömn, vilket vi hurrar för!

För ett år sedan fick vi Mollipect utskrivet till Joppe för att han hade så hemsk hosta. På Joppe fungerade hostmedicinen jättebra och hostan försvann nästan helt direkt. Efter några dagar med användning av Mollipect fick Joppe hemska mardrömmar/hallucinationer (vilket var en av biverkningarna). Vi valde då att sluta ge honom Mollipect eftersom vi tyckte att mardrömmarna var minst lika jobbiga för honom som hostan. Joppe brukar lätt få hosta och då och då har vi fått ge honom Mollipect ändå, så han åtminstone kan få sova. Vi har då bara gett honom en dos på kvällen innan nattningen och inget under dagtid. Efter några tillfällen av användning har vi märkt att Joppe kan använda hostmedicinen i 3-4 dagar utan biverkningar men sen blir han konstig av den. 
Den Mollipecten vi har haft hade oturligt nog gått ut i datum. Vi provade Bisolvon som vi hade hemma men den hjälper inte det minsta på Joppe. Det kändes hemskt att låta Joppe få hosta så mycket på natten och inte kunna hjälpa honom. Vi provade att han fick halvsitta och sova, sova halvsittandes på mig och så vidare men inget hjälpte. Joppe hostade även hela dagen igår och stackarn var så trött eftersom han inte hade sovit knappt något på hela natten. Han fick sitta i sin säng och kolla på film på iPaden och när jag kom in för att titta till honom satt han sovandes. Men 10 minuter senare kom den där dumma hostan igen och väckte honom. Hur som helst så ringde jag vårdcentralen igår och frågade om inte vi kunde få ett recept utskrivet utan att behöva besöka dem. Det fick vi tack och lov. Dessvärre skulle inte receptet komma in förrän efter klockan 17 på apoteket. Så jag och Maja fick strunta i stretchen på gymmet och springa till Apoteket för att hinna hämta ut Joppes medicin. 

Joppe fick Mollipect direkt när jag kom hem från gymmet igår, runt 18:00. När vi la oss vid 22-tiden hade han inte hostat en endaste gång. Så nog hjälper medicinen mot hostan, nu hoppas vi bara att det räcker att använda den några kvällar så han inte börjar må dåligt av den igen. 

3 kommentarer:

 1. Skönt när det hjälper, synd om de små liven att stå ut med hostan <3 ! Krisar det igen får ni höra av er - såg att vi hade 3 flaskor när jag rensade mediciner förra veckan! :)

  SvaraRadera
 2. Va bra att den hjälper. Vi fick lepheton utskrivet till Charlie efter rekommendation från barnmottagningen i Lidköping. Den ska tydligen hjälpa till både krupphostan och den vanliga irriterande hostan...Han fick lite när han vaknade runt 10-tiden och hade hostanfall och efter en stund så gick faktiskt hostan över och han sov i princip hela natten utan att hosta igen. Eller ja, jag hörde honom hosta till nån gång mer, men behövde inte gå upp då det gick över snabbt.

  Skönt med medicin som funkar!

  SvaraRadera
 3. Va skönt att den hjälper. Det är ju så jobbigt med hosta. Hoppas ni får en kry helg!

  SvaraRadera