måndag 1 april 2013

Imorgon gäller det!

Påskhelgen är snart över och vår påsk blev ju inte direkt som vi planerat. Som ni vet inleddes påsken (skärtorsdagen) med magsjuka för Joppes del. Tur i oturen var att vi andra lyckades hålla oss friska. Tusen tack för det! Joppe spydde senast i torsdag kl 21.30 och är därmed "friskförklarad" sedan några dagar tillbaka. Men aptiten är dessvärre inte tillbaka och han lever nästan enbart på vätska. Först nu ikväll började han prata om mat. Han ville ha skinka, bacon och korv. Givetvis fick han det han begärde och blev betydligt piggare. Så pigg att han till och med var vaken 1,5 timma längre vid nattningen. Nu håller vi tummarna för att aptiten är här för att stanna.

Imorgon är det 2 april, en stor dag för Molle. Det är nämligen dags för min lille Molle att börja inskolning på förskolan. Tänk att min "bebis" har blivit så stor. Förskoleväskan är packad, namnnappana är kokade och kläderna ligger framme. Det är både med glädje och sorg jag tittar på den lilla packade väskan. Jag tror att Molle kommer att tycka om förskolan, han är ett barn som gillar att leka, utforska och vara där allt händer. Han gillar att träffa andra barn, andra vuxna och är inte rädd/orolig för mycket. Han är ett nyfiket barn som vill upptäcka och vara delaktig. Men man vet aldrig, kanske kommer Molle att vara ledsen, känna sig övergiven och undra vart hans föräldrar är. Kanske kommer det bli jobbiga lämningar med tårar och små små armar och händer som inte vill släppa taget. Imorgon är det i alla fall dags och det ska som sagt både bli spännande, roligt och lite jobbigt.

Jonas kommer hem och är med Joppe under tiden. Jag tycker det är fel att låta honom gå till förskolan imorgon när han inte har ätit på så många dagar. Joppe är frisk från magsjukan men allmäntillståndet är inte på topp än. Det är betydligt mer krävande och ansträngande att vara på förskolan än att vara hemma och jag anser att barn ska orka delta i verksamheten. Därför får han bli hemma!

Önska oss lycka till imorgon!

1 kommentar:

  1. En stor dag för Molle! :) Vi håller tummar & tår för att han gillar det! <3

    SvaraRadera