måndag 3 juni 2013

Vabbdagen

Vabbdagen är över och imorgon blir det jobb för mig igen. Jonas är hemma med barnen imorgon så Joppe får vila upp sig en dag till. Han har inte haft feber idag men har varit lite slö och orkeslös då och då. På morgonen ska vi även till tandläkaren med Molle för att visa upp hans framtand där det numera saknas en bit. Jag tror inte att det är någon fara men det är lika bra att få det undersökt. 

Idag har jag och barnen haft en riktigt lugn dag. Vi har inte ens varit utanför dörren (med undantag från att jag varit på gymmet vid 17-tiden). Vi har byggt tågbana, läst böcker, pusslat, sett på filmer, ätit glass, lekt med bilar och haft det bra. För det mesta har barnen varit på gott humör och lekt bra. Men när det kommer till den där tågbanan så blir det alltid bråk. Joppe vill för det mesta ha alla tågen och tågbanan för sig själv och jag förstår honom, för Molle river och förstör den där stackars tågbanan hela tiden och Joppe blir då helt förtvivlad. Tågbanan är jätterolig och båda barnen älskar den, men det slutar ofta med tårar hos dem båda. Det blir säkert bättre när Molle har växt till sig lite och inte är lika "klumpig" i sina rörelser.

När Jonas kom hem från jobbet tog jag cykeln och trampade bort till gymmet. Det var än en gång alldeles för länge sedan jag var där. Jag har nu jobbat i snart 2 månader och har endast besökt gymmet två gånger. Det är inte lätt att få ihop vardagen med jobb, barn och träning. Men idag kändes det nästan som om på den "gamla" goda mammaledighetstiden då jag trampade iväg till gymmet.Molle somnade i soffan tidigt i förmiddags när vi såg på film. Han måste ha varit riktigt trött.
Men varför ska du envisas med att vakna så tidigt när du egentligen är trött och vill sova?!?

1 kommentar:

  1. Jag har frågat mig själv samma sak många ggr när Melker vaknar i ottan.. Och sen är grinig hela dagen! Frustrerande :)

    SvaraRadera