måndag 26 december 2011

Julafton - Tomten

Efter att Joppe sovit middag var det dags för oss att bege oss hem till Joppes och Molles farmor och farfar. Där väntade även farbror Peter och Anneli. Tomten kom och knackade på dörren och Joppe blev först lite rädd och gömde sig bakom fåtöljerna, men sen tuffade han till sig och vågade minsann sig fram för att hämta paket. Tomten kom med många fina paket, exempelvis en dammsugare, en synt, duplo och mycket mer.

Molle var inte direkt intresserad av varken tomten eller paket. Han valde istället att ligga och sova gott på soffan..

Efter paketutdelningen och julfika for vi vidare hem till Joppes och Molles mormor, morfar och moster. Där väntade ett riktigt mumsigt julbord som vi genast satte oss ner vid. Efter vi hade ätit gick mormor ut och tände en massa tomtebloss i ett träd i trädgården som vi andra stod inne och kollade på i fönstret. Helt plötsligt kommer tomten gåendes vid trädet och Joppe blev stel som en pinne. Men efter några sekunder blir han ivrig och ropar "Tomtaaaaaa" och pekar för fullt. Än en gång kom tomten och hälsade på och delade ut julklappar till oss alla. Joppe agerade tomtenisse och hjälpte tomten att dela ut paketen. Joppe satt även i tomtens knä och kramade tomten.

Tack tomten och våra nära och kära för alla fina julklappar vi har fått. Ni är underbara!

1 kommentar:

  1. Tänk två tomtar på en dag! Som jag redan innan skrivit, ni ser verkligen ut att haft en underbar julhelg! God fortsättning!

    SvaraRadera