lördag 2 juni 2012

Första dygnet hemma

(Detta inlägg skrevs igår klockan 22)

Nu har det gått över ett dygn sedan vi kom hem från Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg. Ett dygn som har varit jobbigt men gått bättre än väntat. Som jag skrev igår så vabbar Jonas en vecka, vilket var ett krav för att vi skulle få lämna sjukhuset. Oavsett om vi haft Molle eller ej så anser dem att man bör vara två stycken som tar hand om Joppe. Jag tycker det är bra att de ställer sådana krav och att försäkringskassan godkänner att båda föräldrarna är hemma och vabbar. Jag hade aldrig klarat av att vara ensam hemma med Joppe med tanke på att jag även har Molle att ta hand om. Vi får nämligen inte lämna Joppe mer än 10 cm eftersom han måste vara helt stillasittandes i en hel vecka. Den första veckan kommer Joppe bara få sitta i soffan eller i sängen och leka, se på film, spela på iPaden, pyssla, läsa böcker o.s.v. Joppe får inte gå och behöver därför uppsyn precis hela tiden. Det var därför vi var tvungna att ge Joppe laxerande i onsdags, för att risken för förstoppning är stor vid stillasittandes.

När vi kom hem igår gick Jonas och Joppe och la sig i vår säng och sov i några timmar. Jag och Molle gick mot stan och apoteket för att hämta ut antibiotika. När vi kom fram till apoteket visade det sig att antibiotikan var slut där. PANIK! Vi har ett till apotek här i stan, så hon var snäll och ringde och kollade med dem om de hade antibiotika trots att de tillhör en annan apotekskedja. Tack och lov visade det sig att de hade en eller två förpackningar kvar. Hon reserverade en förpackning till mig och jag och Molle skyndade dit för att hämta ut den, 30 minuter innan de stängde. Snacka om att vi hade turen på vår sida!

När Joppe och Jonas vaknade åkte jag och Molle iväg till Mc Donalds och köpte mat. Joppe mumsade i sig både chicken nuggets, hamburgare, några pommes och milkshake. Han var så hungrig, vilket inte är så konstigt med tanke på att han bara ätit en flaska välling på hela dagen. Efter vi hade ätit gick Jonas och Joppe och la sig i sängen igen och kikade på tv och myste medan jag plockade iordning här hemma, nattade Molle och förberedde mediciner o.s.v.

I morse vaknade Joppe redan klockan fem på morgonen och var ledsen och hade ont. Han fick då höga doser av både ipren och alvedon och lyckades efter en stund somna om. Han vaknade efter 1,5 timma och fick då antibiotika. Han var vaken en liten stund men somnade sedan om igen. Jag tror att medicineringen gör honom trött och lite slö, vilket i och för sig är bra eftersom han ändå inte får vara uppe och gå och röra sig. Regnet har för övrigt vräkt ner idag, men direkt när det lugnade ner sig tog vi fram vagnen och satte på regnskyddet och gav oss ut på en liten promenad samt tog en sväng inne på ica och handlade. Molle somnade fort i vagnen och efter en stund somnade även Joppe. Det var riktigt skönt med frisk luft, både för barnen och för oss. Det blir nog en hel del promenader för vår del denna vecka, det gäller att få tiden att gå eftersom Joppe inte får röra sig.

När vi kom hem från promenaden låg det ett paket i brevlådan från Annki och Fredrik i Karlstad. Paketet var adresserat till Joppe och det var med glädje han öppnade paketet. Paketet innehöll två bamsetidningar, en bamsefilm och tablettaskar. Tusen tack till er, ni gjorde en liten kille mycket glad och lycklig. Och ni gjorde oss föräldrar glada och varma i hjärtat eftersom vi fick se många leenden från Joppe.

Presenter från Annki och Fredrik

4 kommentarer:

  1. Vad bra att det vart ett krav att båda kan vara hemma med eran kille, promenader o härligt väder ska vi önska det kommande veckan. Så ni kan gå just promenader, hoppas joppe inte har för pnt

    SvaraRadera
  2. Lille killen, det är aldrig roligt att se sitt barn så.
    Men va är det han har opererat?

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Lille killen då, hoppas allt går bra med er!
    Vilken mysig blogg du har, lust att följas åt mammor emellan?

    SvaraRadera
  4. Har suttit och läst ikapp alla inlägg nu och usch vad jobbigt för er alla men det låter ju som att allt har gått bra och vad duktig han är er lilla kille. Kunde inte läsa nånstans vad det är han opererats för?
    Förstår att det är väldigt jobbigt att bara få sitta still, men ni verkar klara det galant med att sysselsätta honom. massa kramar!

    SvaraRadera