onsdag 19 september 2012

BVC

I förmiddags hade vi ett kombinerat besök på BVC, Joppe skulle göra sin 2,5 årskontroll och Molle skulle göra sin 10-månaderskontroll. När vi kom till BVC somnade Molle precis i vagnen, väldigt dålig timing men han fick ligga kvar i vagnen fram tills det var vår tur. Joppe passade under tiden på att leka lite i väntrummet fram tills Jonas kom och det var dags att gå in till barnmorskan. Först var det Molles tur att väga och mäta sig.
 
10 månaderskontroll
 
Molle: 9285 g och 74,5 cm        
Joppe: 8410 g och 72 cm  (Då Joppe var 10-månader)      
 
Under tiden satt Joppe vid lekbordet inne hos barnmorskan och pusslade. När Molle var klar var det Joppes tur, vi pratade lite om vad Joppe kan, både inom motorik och språklig medvetenhet. Sen fick Joppe titta i en väska som barnmorskan hade med lite saker i. Han fick benämna sakerna och de pratade om stor/liten o.s.v. Joppe tyckte inte det var särskilt intressant utan ville helst leka med den fina bilen som låg i väskan. Har man en son som är helt fascinerad av bilar så är det svårt att få en sked eller en ko att helt plötsligt vara intressant.
 
2,5 årskontroll
 
Joppe: 13 kg (men kläder på) och 91,2 cm
 
Det var skönt att se att Joppe hade ökat bra i vikt. Han har alltid vägt lite men nu har han ökat ganska bra. Nu vägde han ju sig i och för sig med kläderna på men ändå. Senast vi var på kontroll med Joppe var för ett år sedan då han var 1,5 år, då vägde han bara 10 kg. Så 3 kg var verkligen ett bra resultat för lille Joppisen.
 
 
Joppe i väntrummet på BVC

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar