tisdag 27 november 2012

Bakdag!

Vilken bakdag vi har haft, jag och Maja! Givetvis var Sixten och Molle med också, men de var väl inte direkt delaktiga i själva bakningen. Vi började dagen med att gå och handla alla ingredienserna samt frukost. Sedan gick vi hem till mig och åt frukost och började så smått med lussekatterna. När lussekatterna och kolan var klar var det redan dags att gå och hämta hem Joppe från förskolan...hallå! Vart tog tiden vägen!?! Hur som helst så kom Joppe hem lagom till pepparkaksbaket. Joppe var i och för sig inte heller så delaktig i själva bakningen, men han provsmakade gärna. När vi bakat färdigt var klockan betydligt mer än vad vi tidigare trott, men vi avslutade med att fika och dricka glögg. En jättemysig dag tillsammans med våra vänner Maja och Sixten. Nästa gång blir det julgodis, ska bli kul och mysigt det också!
 
Nu ikväll har jag och Jonas haft julklappsinslagning på köksgolvet. Vi har slagit in adventspaket som barnen ska få varje söndag (advent) fram till jul samt julklappar. Det visade sig att vi, som vanligt, hade en hel drös med julklappar till Joppe men typ inga till Molle. Det är så svårt att hitta på julklappar till Molle, han har ju det mesta känns det som. Har ni några bra förslag på vad vi kan köpa till Molle så hojta till eller lämna en kommentar.
 
Kameran hann tyvärr inte komma till användning idag under bakning. Vi hade fullt upp med att underhålla barnen, byta blöjor, hålla koll på ugnen, baka, knåda, jäsa, koka, mata barnen och prata. Vi hade så mycket att göra att vi inte ens hann äta lunch...Därför har jag bara två bilder från Instagram att bjuda på.
 
 
Molle och Sixten fikar med smoothie


Degen till lussekatterna på jäsning

 
Fika
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar