måndag 15 juli 2013

Tinge-linge-ling nu tåget går, ut i vida världen...

...Eller nja inte ut i vida världen men till Lundsbrunn i alla fall. Igår mötte jag, Jonas och barnen upp barnens farmor och farfar samt Jonas bror med familj vid "tågstationen" för att åka ångtåg till Lundsbrunn.  Vi pratade om att vi skulle åka ångtåget förra sommaren men det blev aldrig av tyvärr. När jag väl fick idén igår hade vi sådan tur att det gick och att tidtabellen passade oss bra. Vi berättade för barnen redan på morgonen att vi efter lunch och vila skulle åka tåg och de blev helt till sig, speciellt Joppe. Under hela dagen handlade samtalsämnet om just tåg och på väg till tåget ropade Joppe på de som gick förbi och berättade att han minsann skulle få åka tåg. 

Det var en mysig, men varm resa i det gamla ångtåget från 1900-talets början. Både Joppe och Molle var fascinerade över tåget och väldigt nyfikna. På vägen dit satte vi inne i en passagerarvagn och på vägen hem valde vi att sitta i en öppen passagerarvagn precis bakom ångloket. När vi kom till Lundsbrunn satte vi oss ner och fikade i gräset. Barnen hade hjälpt mig att baka på förmiddagen och givetvis fikade vi på de kladdkakemuffinsen och kolakakorna. 

Att åka med ångtåget var en mysig och rolig upplevelse. Barnen älskade att åka tåg och jag skulle inte bli förvånad om det blir en resa till denna sommar. 


Joppe sitter i passagerarvagnen och väntar på att tåget ska gå


Molle håller stenhårt i biljetterna


Här har Molle precis visat biljetterna till konduktören och fått tillbaka dem 


Framme i Lundsbrunn


Dags för fika ute i det gröna


Nu bär det strax av mot Skara igen, nu i den öppna vagnen


Spännande att åka tåg


Joppe har visat biljetterna för konduktören


Tuff tuff tuff


Och där visslar det, riktigt högt lät det men Joppe tyckte det var riktigt skoj


Och där visslar det till igen 


Lokförarna

1 kommentar:

  1. Vi åkte midsommar förra året men jag är sugen på en tur nu när det inte är överfullt ist ;)

    SvaraRadera